TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zapečený květák s kuřecím masem

Zpět
  • Autor: marencinovam
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, koření na kuře, steak koření

Energetická hodnota celkem: 4166 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 113, SAFA (g): 10, Cukry (g): 70, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1389 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 37.7, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 23.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Květák si rozebereme na větší růžice,opláchneme a dáme do misky. Kuřecí maso si nakrájíme na větší kostky a promícháme s kořením a solí. Z misky s květákem vylijeme okapanou vodu,přidáme okořeněné maso a vše zalijeme rajčatovým protlakem.Vše opatrně promícháme a dáme odležet.Po chvíli lehce ochutnáme,dle potřeby dosolíme a směs vložíme do vymazaného pekáčku.(Já dosolovala,ale pak jsme ještě museli trošku solit i na talíři). Pekáček přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 175°C.V okamžiku kdy se směs začne viditelně péct ztlumíme na 165°Ca pečeme do změknutí a skoro "vydušení" šťávy.(Nepodlévala jsem od začátku ani po dobu pečení-ale když bude potřeba,tak přidejte lehounce tekutin). Podáváme s vař.bramborem,nebo chlebem.J

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři